Resmål

Upptäck Tysklands mångfaldiga resmål

Om man vill resa för att få upplevelser, behöver man egentligen inte resa längre än till Tyskland. Detta oaktat om det är upplevelser i form av sevärdheter, eller om det handlar om upplevelser i form av lek och nöjen. Tyskland är en gigantisk industrination, kända för sin höga kvalitet och ingenjörskonst. Märken som Mercedes, BMW, Adidas och Bosch är med till att hålla Tysklands renommé som framstående industrination levande. Men Tyskland har så mycket mer att bjuda på, även för den nyfikna turisten. Här följer därför några restips för den som önskar att uppleva lite av Tyskland vid nästa semesterresa.

Nöjesparken Europa park

I sydöstra Tyskland, mellan Freiburg och Offenburg, ligger den gigantiska nöjesparken Europa Park. Nöjesparken erbjuder över 100 attraktioner och evenemang, och parken har även öppet om vintern. Bland annat bjuder man på Europas näst högsta berg och dalbana, och det finns förnöjelser som tillgodoser många olika preferenser. Det finns många storslagna nöjesparker och semestercentrum i Tyskland för den aktivitetstörstande familjen. Några andra exempel är Tripsdrill, Alpsee Bergwelt och Phantasialand. Många olika teman kan utforskas, och den gemensamma nämnaren är, att när tyskarna etablerar en nöjespark, så går man som regel ”all in”.

Berlin

Berlin är en av euroapas intressantaste huvudstäder om man gillar kultur och historia. Stadsporten Brandenburger Tor är en symbol för den tyska återföreningen. Under berlinmurens tid kunde man inte passera genom porten, men numera kan man passera till fots och uppleva historiens vingslag. Staden är såklart präglad av krigen och kanske framförallt det kalla krigen med berlinmuren som delade upp staden och landet i väst och öst. Men staden bjuder även på intressant arkitektur, och det finns rikligt med museer som är värda ett besök. Här kan nämnas Pergamonmuseet med sina grekiska tempel och Neues Museum med samling statyetter från det faraonska Egypten.

Rothenburg ob der Tauber

För den som intresserar sig för medeltidenen är den lilla staden Rothenburg ob der Tauber ett fantastiskt resmål. Den välbevarade gamla stan är en upplevelse i sig själv, och det känns som att tiden stått stilla. Få ställen i Europa har så välbevarade medeltidsbyggnader och staden bjuder på många intressanta historier från det förgångna. Ett exempel är historien från trettioårskriget där den katolska generalen Tilly tänkte bränna ner staden, men skonade den på grund av en vadslagning om att dricka en treliters bägare med vin i ett svälj. Stadens borgmästare vann vadet genom att klara utmaningen. Om den är sann eller inte vetes inte, men många liknande goda historier kan upplevas i staden.

Skriv et svar