Diverse

Planera din resa för maximal upplevelse

Kö i hotellobbyn, och personal som pratar dålig engelska. Du har fått den idé att ni skall ta ut på upplevelser ett par av semesterresans dagar, och nu försöker ni att välja mellan olika erbjudanden och broschyrer på hotellet. Det man gör är att man slösar dyrbar tid från semesterresan, genom att söka information och välja aktiviteter på plats. Det kan göras mycket smartare, genom att man planerar sin resa och tänkta reseupplevelser i förväg.

Brainstorma i familjen

I den härliga förväntans och längtans tiden före semesterresan, så kan det vara smart att har brainstorming inom familjen eller de som skall med på resan. Alla kan bidra med idéer till vad de önskar att uppleva på resan, exempelvis när det gäller aktiviteter. En idé är att ha en whiteboard eller griffeltavla centralt placerat i hemmet, där man kan skriva upp det idéer och önskningar man kommer i tanke om. Detta kan eventuellt göras redan innan resan bokas, som hjälp till att välja resmål.

Internet som redskap

Når man har skaffat en överblick över vilka aktiviteter som resedeltagarna önskar, så är det bara att gå igång med planeringen. Tack vare internet så kan man nuförtiden sitta därhemma i lugn och ro, och söka information om olika aktiviteter, guidade turer mm. som erbjuds omkring resmålet. Man kan jämföra priser, och få information om vilka språk eventuella guider talar. Dessutom kan man via internetet redan i förväg boka eventuella bilar eller cyklar, om man önskar att utforska resmålet på egen hand.

Glöm inte att planera in vila och rekreation

Desto mera man har planlagt i förväg, och bokat osv. desto mindre tid skal man alltså slösa med det när man väl är på resan. Men ett gott råd, när man planlägger aktiviteter till semesterresan, är att komma ihåg att inte stressa. Även om man vill uppleva så mycket som möjligt, så är det förnuftigt att även planlägga dagar med ren avslappning och rekreation. Man vil ju gärna känna sig utvilad när man kommer hem igen till vardagslunken. Lycka till med din planering!

Skriv et svar