Resmål

Åk till London

Några bra tips att tänka på när du ska åka till Englands huvudstad London:

Valuta

I England har de brittiskt pund. Det finns både mynt och sedlar. Självklart kan du betala med kort i de flesta butiker och restauranger, men tänk på att din bank kan ta ut en växlingsavgift varje gång du betalar något med kortet.

Boende

I London finns det många hotell. Du hittar även enklare pensionat och så kallade Bed and breakfast. Hotell i centrala London kan vara riktigt dyrt. Vill du ändå bo på hotell så kan ett tips vara att titta på hotell som ligger en bit utanför centrum. De billigare hotellen i centrala London har ofta en gammal engelsk inredning och kan uppfattas som ofräscht enlig svensk standard. Om du bokat ett hotell som du tycker är ofräscht och som inte motsvarar det som stått när du bokat det så var inte rädd för att kontakta personalen och klaga, berätta vad som är fel, så hjälper de dig säkert på bästa möjliga sätt.

Tider

London är lite av en stad som aldrig sover och du hittar oftast något som är öppet vad klockan än må vara. Tider för butiker varierar och det kan vara en god idé att kolla upp de butiker du är intresserad av i förväg. Samma sak gällande restauranger, museum och så vidare.

Lokaltrafik

I London finns det tunnelbana och bussar. Det kan vara en bra idé att köpa åk kort redan innan du åker, går att beställa på nätet för just de dagar du ska vara där. Väldigt smidigt och enkelt. Kortet fungerar både för tunnelbana och buss. Något London är känt för är sina röda dubbel däckare, de är en reseupplevelse bara det att åka buss.

I London kryllar det även av taxibilar som du lätt viftar åt så stannar de. Väldigt enkelt och smidigt om du ska någonstans som du inte hittar till eller om du har händerna fulla med shopping kassar. Tänk på att de flesta små taxibilar endast har ett bak säte och inga barnstolar.

Mat

Det mest typiskt engelska är nog fish and chips. Det är panerad fisk med pommes. Detta serveras oftast i en pappersstrut och äts lätt på språng. Går även att beställa på många pubar. 

English breakfast, engelsk frukost, är även det något som är känt världen över och serveras på många hotell. Det består oftast av stekt ägg, vita böner, korv och eventuellt bröd. 

Skriv et svar