Diverse

Ett matkort kan vara smart att ha

Är en stor utgiftspost varje månad mat för din del? Det kan vara värt då att skaffa ett så kallat matkort. Det finns idag två sorters matkort. Dels ett som är mer eller mindre bara ett bonuskort, som du drar i samband med köp för att samla poäng i en viss matbutik. Sedan finns det även de matkort som även kommer med en kreditgräns. Det gör att du dels får dina poäng då du handlar mat, dels att du även kan få andra förmåner samt så klart då att du kan handa mat på kredit.

Två vanliga matkort som finns idag, det är de som erbjuds via Coop och ICA. Du bör välja det matkort som passar dig bäst samt som överensstämmer med viken butik du handlar i allra mest. Ett matkort behöver du inte bara använda i en matbutik, utan det fungerar även som ett vanligt kreditkort i andra butiker. Det som kan vara är att du inte kan samla poäng på allt du handlar.

Olika typer av matkort

Det gäller att skilja på kundkort och matkort. Många matbutiker har idag så att du får ett så kallat kundkort, som du kan dra i samband med köp, eller kopplar till ditt vanliga bankkort. Det är då bara för att kunna få poäng på det du handlar för. Ofta får du 1 krona i återbäring per 100 kr du köper och de betalas ut i form av bonuscheckar att använda i samma matbutik. Bland de butiker som har kundkort finns bland annat Hemköp, Willys, City Gross samt även då ICA och Coop.

Sedan finns det ett kreditkort som ibland då kallas för matkort. Det eftersom att de oftast ges ut av en viss butik. ICA och Coop är idag de två butiker som har denna variant av kreditkort. När du handlar med ditt matkort, så kan du dels samla poäng som med ditt kundkort, men du har även andra bra förmåner. Bland annat brukar det innebära att du får rabatter, samt att du har en kreditgräns att handla för.

Många fördelar med ett matkort

Det finns många fördelar med att välja ett matkort som ditt kreditkort. Dels är det som vilket kreditkort som helst, så att du även kan handla på andra ställen. Sedan är det ju extra förmånligt för dig som ofta handlar i matbutiker. Bland andra förmåner som brukar finnas är att du har räntefria dagar, kostnadsfri reseförsäkring samt att du även kan välja att delbetala dina köp om du inte vill betala räkningen månaden efter.

Genom att ha ett matkort så får du även en bra överblick av din egen ekonomi och kan se hur mycket pengar du lägger varje månad på mat samt annat.

När du ska välja ett matkort, så är det ju bra att ta det hos den butik som finns där du bor. Har du bara ICA och långt till Coop eller tvärtom, då är valet ganska lätt! Har du båda butikerna, så jämför då deras kort mot varandra.

Skriv et svar