Diverse

Åk och campa i sommar

Går du också och funderar på sommarens semester? Om du är en av dem som har av vana att boka en vecka till en varmare plats i södra Europa är det kanske dags att tänka nytt i år. En billigare och ofta mer givande typ av semester är den klassiska campingen.

Camping är kul

Många föreställer sig att det bara är är riktiga naturmänniskor, uppvuxna i skogen och med erfarenhet, som kan campa. Inget kunde egentligen vara mer fel. Camping passar i princip alla oavsett om du är ung, gammal, erfaren eller en nybörjare. Vi alla människor mår bra av att komma ut i naturen då och då och leva mer enkelt. Den utrustning som behövs behöver inte alls vara särskilt avancerad eller dyr, för några hundralappar kan du hitta rätt utrustning för en kortare campingtur.

Val av transportmedel avgör campingutrustning

Val av transportmedel är kanske det första du bestämma när du ska campa. Är det en vandringstur du ska gå på, ska det cyklas i berg eller ska du hyra en husvagn? Också – ska du ut själv eller ut med familj/vänner? Beroende på hur transporterar dig behöver du olika typ och olika mängd utrustning.

Tar du dig fram på egen hand genom att vandra, cykla eller paddla kajak behöver du tänka på att ta med dig så lite som möjligt. Det blir betydligt lättare att röra på dig om du slipper massa onödiga tunga saker. Ska du däremot ut med husvagnen med familjen behöver du självfallet med dig lite fler saker. En husvagn har ju givetvis mer plats än en ryggsäck.

Börja i liten skala

Sätt inte för höga krav på dig om du inte är en erfaren campare köp inte så dyr och avancerad campingtillbehör och börja hellre med ett enklare och kortare äventyr. Om det går bra och du tycker det är roligt kan ni göra nästa resa längre och mer avancerad. Lycka till!

Skriv et svar