Resblogg

Skapa din egna reseblogg

Ska du ut och resa en längre tid så kan det vara en smart och rolig ide att starta en reseblogg. Det blir kanske dyrt att hålla kontakten med alla där hemma, men samtidigt vill du dela med dig om vad du gör på din resa. Då är det smart att starta en reseblogg. 

Starta blogg 

Det finns många olika domäner som erbjuder gratis plattformar för bloggar. Googla, och välj en som du tycker passar dig. Sen måste du komma på vad just din blogg ska heta. 

Vill du ha en öppen blogg som vem som helst kan läsa? Eller vill du att endast dina nära och kära ska kunna läsa? Då kan du sätta ett login och lösenord på din blogg, som du sedan delger dina vänner så att de kan logga in för att läsa. 

Se till att bloggen är startad, att alla har login uppgifterna och att allt fungerar innan du ger dig iväg på din resa. 

Posta inlägg 

När du väl är på väg på din resa så måste du ha internetuppkoppling och en dator eller telefon eller liknande för att kunna posta inlägg. Många städer runt om i världen brukar ha internetcaféer som du kan hyra en dator på en stund. 

Du loggar in på ditt konto, klickar på att skriva nytt inlägg, och skriver sedan det du vill berätta. Du kan koppla din telefon eller kamera till datorn och lägga in bilder och visa dina vänner vad du skriver om. 

Dina vänner kan när de läser klicka på kommentera och lämna meddelanden till dig. Ett väldigt enkelt och smidigt sätt att hålla kontakten på. 

Spara som minne 

Din blogg finns kvar så länge du vill, och det kan vara roligt att gå in och läsa senare i livet. Det är som ett fotoalbum med både bilder och tankar, där du kan se tillbaka på din underbara resa. Om du vill hålla bloggen helt privat senare så kan du ändra ditt lösenord så bara du har tillgång till bloggen. Vill du istället öppna upp den så att vem som helst kan läsa om din resa så kan du ta bort lösenordet så den blir öppen. Kanske någon som ska åka till samma platser som du besökt googlar och kommer in på just din blogg och får massa bra tips inför sin resa. 

Skriv et svar