Resblogg

Resebloggar

Ska du ut och resa och vill ha tips om platser med mera? Då kan det vara smart att läsa olika resebloggar. Där får du en inblick från hur andra haft det, upplevt det och vad de har gjort på dessa platser. 

När resebolag marknadsför olika resmål kanske allt låter på ett visst sätt. Får du höra om platsen från en privatperson som varit där så kanske det låter lite annorlunda. Du kan få helt andra tips som kan vara användningsbara. Till exempel bra boenden, roliga platser och aktiviteter och vart du hittar den godaste maten. 

Resebolag och resesidor har ofta också egna resebloggar som du kan läsa. 

Vad är en reseblogg? 

En reseblogg är som en vanlig blogg, fast den fokuserar på resor. Det kan vara antingen en privatperson eller ett företag som har en reseblogg, där de skriver om sin resa. Är det till exempel en privatperson som tågluffar genom Europa så kanske personen skriver ett första inlägg om sin planerade resa, för att sedan fylla på med bilder och text om de olika platserna som hen besöker. 

Läsare 

Vilka läser dessa resebloggar? Har du en öppen blogg som vem som helst kan läsa så har du ju ingen aning om vem som läser din blogg. Men den kan vara väldigt givande för folk där ute, utan att du vet om det. 

Kanske dina vänner och din familj läser din reseblogg för att se hur det är med dig och vad du gör på din resa. Kanske andra människor som inte har en aning om vem du är, men som ska åka till samma plats, googlar och finner din blogg. Där kan personen läsa om dina äventyr och kanske få egna idéer om vad hen ska göra när hen ger sig ut på sin egna resa. 

Proffs bloggar 

Det finns människor som lever på att skriva resebloggar. De lever i kappsäck så att säga och reser runt i världen och berättar om sina olika äventyr. De blir troligtvis sponsrade med både resor och äventyr, samtidigt som de tjänar stora pengar på reklamintäkter – och på så vis kan fortsätta finansiera sina resor. 

Du måste inte vara ett proffs för att starta en egen reseblogg, du behöver inte ens vara bra på att skriva. Du kan lägga in foton och skriva en mening, om du vill, för det är bara du som bestämmer över just din blogg. Du behöver inte heller åka världen över, du kan skriva om din resa i Sverige, eller din resa utmed tunnelbanelinjen i Stockholm. Allt är upp till dig. 

Skriv et svar