Reseguider

Res till Stockholm

Om du ska resa till Stockholm så finns det en del platser som du inte ska missa. Du kan säkert läsa många olika guider, och det finns säkert en hel del platser som alla nämner. Men här kommer även lite guldkorn som kanske inte nämns i alla andra guider: 

 

Årstaviken 

Årstaviken når du från antingen Södermalm eller från Årsta. Det är en jättevacker plats att promenera på, eller ta en joggingtur. Här möts både lokalbefolkningen och turisterna.  

Du kan börja din promenad från Södermalm, ta tunnelbana eller buss till Skanstull, och så går du ner mot vattnet. Där utmed vattnet så är det en superbra promenadväg. Det finns ett stort och bra ute gym där om du vill träna och motionera. 

Du går utmed vattnet bort mot Hornstull, där finns en bro du går över så kommer du till Årsta sidan. Först är det Liljeholms kajen med flera butiker och restauranger. Det finns flera caféer och restauranger utmed på Södermalms sidan också, där du kan sitta och njuta, äta och dricka gott, titta på det glittrande vattnet och bara njuta av Stockholm.

Skansen

Skansen är inte bara en djurpark utan är också full av historia. Vill du se och lära dig mer om Sverige och hur det var förr så finns här massa gamla hus, museum, butiker och historia att lära. Sen är det självklart en djurpark också, och mycket fina promenadvägar och ljuvlig utsikt över staden från många platser. Är du historieälskare och har barn så är detta en suverän plats för era alla – barnen kan gå runt och titta på djuren, och du själv kan lära dig mer om Sveriges historia. Det sker visningar och guidningar ibland, men är du intresserad av detta så kolla upp innan när detta ges.

Mall of Scandinavia

Vill du shoppa så rekommenderar jag dig att ta en tur till gallerian Mall of Scandinavia. Här finns många olika butiker, allt från kläder, skor, sport, heminredning och så vidare – för att inte prata om alla olika restauranger och caféer som finns här också.  

Det finns även en bio, där kan du kan välja mellan vanlig plats eller att gå på vip bio. På vip bion så sitter du i fåtöljer som går att luta bakåt, det är gott om benutrymme och du kan beställa mat och dryck att njuta av under filmen.

Skriv et svar