Resblogg

Så klarar du hygienen på resan

Hur gör man för att hålla sig fräsch på resan? Ja, tänker du bo på ett lyxhotell så är det knappast ett problem och förmodligen inte ens en fråga som du funderar över. Men om du ska ut i det vilda och campa eller om du kommer befinna dig långt ifrån civilisationen så är frågan desto mer angelägen. För den som tågluffat, fjällvandrat eller gjort långa vandringar vet precis vad vi pratar om. I den här texten kommer vi dela med oss av några tips kring hur du kan hålla uppe din hygien på en respektabel nivå även när du befinner dig på resa.

Tvätta kläderna på alternativa sätt

Ett bra sätt att hålla hygienen uppe i en bra nivå, speciellt när du ska fjällvandra, är att tvätta dina kläder i sjöar och vattendrag som du passerar. Ta gärna med dig lite tvättmedel, det finns i små, smidiga förpackningar som är gjorda för att ha med sig på resa. På det sättet kan du åtminstone ha rena kläder på dig även om du inte har packat så många ombyten. Ofta vill man hålla nere vikten på packningen när man vandrar och därför är det naturligt att inte ha så mycket extra kläder med sig.

Passa också på att själv bada när du passerar vattendrag eller sjöar där temperaturen är tillräckligt hög för att det ska vara någorlunda bekvämt att bada. Du kan också försöka ta in på något vandrarhem någon natt då och då för att få möjlighet att duscha av dig.

Ta med dig deodorant

Med bra deodorant klarar du dig ganska långt. Även om du vill hålla nere mängden packning så kan det vara bra att prioritera deodorant. Det finns även andra hygienartiklar som torrschampo med mera som är praktiska att ha med sig.

Vi hoppas att det ska gå lite lättare att klara hygienen på resan med hjälp av våra tips ovan. Med hjälp av praktiska produkter och lite smarta knep kommer man väldigt långt och kan klara även mer äventyrliga semesterresor utan problem.

Skriv et svar