Resblogg

Reseloggen kan bli till ett fysiskt minne

Vissa prylar är användbara och gör våra liv lättare. Andra prylar är estetiskt tilltalande och gör våra hem trevligare att bo i. Men dessa typer av prylar är oftast lätta att ersätta, om man mister dem eller de går sönder. En tredje typ av prylar, är dem med affektionsvärde. Självklart kan även dessa innehålla funktion och estetik, men det som gör dem speciella är något annat. Det handlar oftast om att de antingen varit i familjen länge, och på så sätt hjälper oss att minnas våra rötter, eller att känna en familjemässig samhörighet. Men ofta handlar det om prylar som låter oss minnas. Vi förknippar dem med sköna minnen, och därför är denna typ av prylar våra mest värdefulla materiella ägodelar.

Att uppleva och att minnas alla upplevelser

Mänga av oss som älskar att resa, älskar upplevelser. Och våra minnen från positiva upplevelser förgyller våra liv på daglig basis. Minnena från den senaste solsemestern brukar i alla fall hjälpa mig med att komma igenom höstens och vinterns mörka, gråa dagar. Därför vill jag gärna tipsa om att skriva reselogg när man är ute och reser. Jag brukar samla foton och resedagbokstexter i en och samma mapp digitalt. Jag fyller på löpande som resan skrider fram, och när jag kommer hem sammanställer jag det hela. Därefter skriver jag ut det hela med en vanlig bläckfotoskrivare. Den kostade inte många hundralappar i inköp, och med rätt papper bliver fotografier och liknande väldigt snygga.

Som regel billigare än att få framkallat

Kostnaden när man skriver ut själv är i bläck och fotopapper. Om man köper original bläckpatroner så är det inte så mycket billigare att skriva ut själv, jämfört med att få framkallat. Men det finns kompatibla patroner med god kvalitet numera, som låter dig spara pengar. Själv har jag en skrivare från Canon, och jag finner Canon bläckpatroner via länken. Den fysiska resedagboken eller ”loggen” låter jag ligga framme på kaffebordet i hörnet av mitt vardagsrum. Det burkar vara populärt bland gäster att kika i, och den fysiska närvaron gör att mina reseminnen hålls skarpa och aktuella. Ibland krävs det lite självdisciplin när jag skall spara ihop till nästa resa, även här hjälper det att det sista resminnet påminner mig med sin fysiska närvaro.

Skriv et svar