Resmål

Cykla på Öland i sommar

Att cykla på Öland är en riktig favorit bland många! Du tänker kanske att Gotland är svenskarnas sommarställe nr 1, men Öland står sig faktiskt riktigt bra när det gäller möjligheter att semestra. Det finns fantastiskt fina vägar på Öland som slingrar sig mellan bondgårdar. Att hyra cyklar och cykla runt bland de små lanthandlarna och de vackra fälten med väderkvarnar och kor är en riktig fröjd.

Billigt att semestra i Sverige?

Många tror att det är billigt att semestra i Sverige, men jämför man med en vanlig charterresa eller Sista minuten-resa så är det inte så billigt som man kan tro. Det kostar ofta en hel del båda att ta sig fram och att bo i Sverige. Ska du bo på hotell så kostar det snabbt pengar. Ett sätt att komma lite billigare undan är att campa eller bo på vandrarhem, men då blir också bekvämligheten därefter. Ett sätt att lösa semestern i sommar är att ta ett lån, det kan ge dig betydligt större möjligheter att känna dig fri i ditt semestrande.

Hitta ett bra boende på Öland

På Öland finns det gott om möjligheter att hitta boenden via tjänster som AirBNB. Det brukar vara både prisvärt och trevligt. Besöker du Öland får du inte missa de vackra stränderna och alla möjligheter till bad som finns på den utsökta ö.

Prova kroppkakor när du besöker Öland

Prova gärna någon av de kända restaurangerna på Öland, exempelvis Eksgården, Arontorps Kroppkakor och Mat eller Evas Kroppkakor. Det är alltid trevligt att uppleva de lokala delikatesserna när man befinner sig på resa. På det sättet kan man lära sig mer om den lokala kulturen. Dessutom träffar man ofta trevliga människor när man går ut och äter. Kroppkakor är Ölands traditionella landskapsrätt och ett måste om du besöker ön!

Skriv et svar