Resblogg

Obehag på resan

Finns det något mer förargligt än när man plötsligt får obehag där nere? När det sedan händer när man är ute och reser tro man knappast det är sant. Det är lätt hänt att man försöker ignorera det och hoppas på att man tar fel. Som tiden går och obehaget håller i sig, inser man dock till sist att den här resan inte blir helt som man planerat. Ju förr du tar tag i det, ju snabbare kan du bli av med det.

Självklart är det inte lätt att säga vad det kan vara som orsakar sveda i slidan, det kan vara både en svampinfektion och bakteriell infektion. Det krävs en läkarundersökning för att avgöra vilket det är. Med en bra reseförsäkring är det bara att hitta en pålitlig läkare på din destination. Ofta är det dock betydligt lindrigare saker som orsakar svedan. Svedan kan bero på att slidan är torr och torr hud irriteras lättare.  Det allra bästa är att förebygga.

Förebygg

Reser du under varmare himmelstråk kanske du svettas mycket. Man vill ju gärna hålla sig fräsch, men tänk på att du inte ska tvätta dig i intimområdet oftare än två gånger om dagen. Självklart är din hygien viktig, men om du tvättar dig för ofta, eller kanske använder vanlig tvål, kan det vara detta som är orsaken. Helst ska du bara använda vatten, när du tvättar dig i underlivet, men du kan använda särskild intimtvål.

När du ska ut och resa kan det vara en ide att vara lite förberedd. Använd bomullsunderkläder och undvik kläder som sitter tight. Det kan också vara en riktigt bra ide att ta med en bra och närande gel. Huden i intimområdet är känslig och kan vara ett utsatt område. En bra gel kan också, utöver att den tillför närande fukt som motverkar torrhet, lägga en skyddande barriär.

Skriv et svar