Diverse

Bli av med dammet

Tycker du att det konstant är dammigt i din lägenhet eller i ditt hus? Damm kan vara besvärligt, speciellt om man är allergiker eller helt enkelt inte tycker om att städa. Genom att snabbstäda ofta hinner det inte bli så stökigt mellan varven och du behöver inte lägga ut så mycket tid på städningen. Investera i en effektiv dammsugare och högkvalitativa städredskap eller prova en robotdammsugare. Här kommer våra bästa tips på hur du städar hela huset snabbt och effektivt!

5 tips på hur du blir av med dammet

  1. Börja med att plocka undan prylar och lägga dem på rätt plats. Vik ihop kläder och lägg in dem i garderoben, diska och placera allt på rätt plats eller samla prylar i en låda och sortera dem senare.

  2. Damma av möbler och torka av ytorna med en fuktig trasa. Glöm inte att damma av växter och textiler.

  3. Dammsug alla rum. För att göra städningen snabb och effektiv rekommenderar vi att du investerar i en effektiv dammsugare. Om du har husdjur, lider av damm- eller pollenallergi eller om det lätt blir dammigt kan det vara bra att välja en dammsugare med påse, så att du kan slänga hela påsen i soporna efter att du har städat. Det finns även påslösa dammsugare, som enkelt kan tömmas och tvättas efter varje städning. Använd ett lämpligt munstycke för att komma åt alla vrån och glöm inte att dammsuga under möblerna.

  4. Torka av golvet med en fuktig golvmopp. Välj en modell som kommer åt alla hörn.

  5. Prova en robotdammsugare. Moderna robotdammsugare sköter jobbet åt dig utan att du behöver lyfta ett finger. En del modeller har en timer, så att de kan ta hand om städningen även när du själv inte är på plats. De fungerar bäst för att komplettera din vanliga städrutin, men med en robotdammsugare behöver du inte dammsuga för hand lika ofta!

Skriv et svar