Resblogg

Har du din egen bed & Breakfast?

Gillar du att resa och träffa folk? Trivs du med att servicera folk och har du extra plats i ditt stora hus? Då har du kanske tagit konsekvensen och öppnat en Bed & Breakfast. Som resenär känns det lite romantiskt med B&B. Ägarna bor på plats och interagerar med resenärer som om de var inbjudna gäster snarare än anonyma tillfälliga rumsnummer. Ofta blir det en mera personlig pratstund när frukosten serveras. Om det är på rummet eller i ett litet frukostrum.

Har du ett sådant etablissemang, vet du också hur viktigt det är att husets sängar är i toppkvalitet. Ett vänligt bemötande uppväger inte en förlorad nattsömn.

Vad ska du välja?

Det behöver ju inte vara luxuösa sängar men det måste vara kvalitetssängar. Det finns tre olika sorters sängar som det kan vara värt att fundera på. Ramsängar, kontinentalsängar och ställbara sängar.

  • En ramsäng med en skön bäddmadrass är nog det enklaste sättet att skaffa sig bra sängar på. Enkelt och snabbt kan du byta ut samtliga sängar, och få kvalitet med det samma. Svårare än så behöver det inte vara.
  • Vill du satsa på lite mera lyx är kontinentalsängen något du kan fundera på. Med sina tre lag av madrasser ger den en exceptionellt hög komfort. Det kräver lite mera att möblera med den här typen av säng, men har du platsen tillgänglig kommer dina gäster, att tacka dig för det.
  • De ställbara sängarna är ofta populära bland seniorer, som kan tycka det är lite bökigt att ta sig ur sängen på morgonen. Eller som bara tycker att det efterhand har förtjänat den extra finessen det är, med en ställbar säng.

Självklart spelar ekonomin in här, samtidigt som det är viktigt att veta vilken typ av gäster du har.  Är du helt ny på marknaden, handlar det kanske mera om rätt marknadsföring.

Skriv et svar