Aktiv resa

Åka timmerflotte på Klarälven

Vill du ha en aktiv semester och ett äventyr på samma gång? Då kanske ett flott äventyr är något för dig.  

Bygg din egen flotte 

Du får bygga din egen flotte, självklart under uppsyn och med hjälp av kunniga expertbyggare, som du sedan ska åka med på Klarälven. Ni kan åka som en familj, en grupp vänner eller skolklass. Det är en härlig känsla att få bygga sin egen flotte, ta i och jobba med kroppen, för att sedan ge sig ut på älven med den. Ni bygger en koja eller något liknande på flotten så ni har skydd mot vind, regn och sol. 

Ut på älven 

När flotten är klar är det dags att ge sig ut på älven. Det kommer vara lugna stunder när ni sakta glider fram på älven, tid för diskussioner och lugn. För att följas av hektiska tider då vattnet kan forsa, sanddyner eller stenar som ni inte sett kan göra att ni fastnar med flotten. Då är det upp till er själva att ta er loss och komma vidare.  

Ni bestämmer själva när och vart ni vill lägga till. Kanske ni stannar och äter på en trevlig plats, lagar mat ute över öppen eld eller i ett stormkök. Bara det är en upplevelse i sig och maten smakar extra gott. Sedan glider ni vidare någon timme, för att sedan lägga till och sätta upp tältet för att sova en god natts sömn efter ett helt dagsäventyr på älven. Ni kan självklart även sova ombord på er flotte om ni föredrar det, hur ni gör är helt upp till er själva. 

Utsikt 

Det är inte bara älven ni kommer se från er flotte när ni glider fram. Ni kommer även se byar, den magiska naturen och djur. Utmed älven kan ni få se bävrar, älgar och rådjur om ni har tur. 

Demontering 

När ni når slutstation på er resa så ska ni även riva er flotte. Kan kännas vemodigt efter de dagar ni mer eller mindre bott på den, fått nya minnen ifrån och både njutit och kämpat. Men det går i en cirkel – ni byggde flotten, använde den och ska sedan plocka isär den. Det brukar inte ta lång tid då ni fått hjälp med hur ni på ett bra sätt monterar flotten med knopar, som ni lätt kan få upp sedan. 

Nu har ni troligtvis fått ett minne för livet. 

Skriv et svar