Resblogg

Starta ditt eget bed and breakfast

Drömmer du om att starta ett eget bed and breakfast? Då har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi titta närmare på hur du kan gå tillväga för att komma igång. Det krävs nämligen en del förberedelser som är oundvikliga om du vill att det ska gå bra för verksamheten.

Skaffa ett startkapital

För det första kommer du behöva ett startkapital. Det kan räcka med några tusenlappar men det är bra att ha ett rejält startkapital för att inte hamna i knipa direkt. Genom att ta ett SMS-lån kan du få ett lämpligt startkapital. Det kan bli ditt livs investering! Du kan läsa mer om hur du ska tänka kring lån hos vipbanks.se. Där hittar du all information du behöver om bland annat SMS-lån.

Registrera ditt företag

För det andra behöver du registrera ditt företag hos Skatteverket. Det brukar kallas att ansöka om F-skattsedel. Bli inte skrämd av frågan om preliminär skatt, du kan betala in 0 kr i skatt första året. Det kan du motivera genom att skriva att du kommer att återinvestera eventuell vinst i firman det första året. På det sättet slipper du ligga ute med pengar hos Skatteverket under året.

Gör en affärsplan

Till sist är det bra att göra en affärsplan. Där skriver du upp hur du har tänkt lägga upp arbetet de första åren, eller kanske bara det första året. Hur ska du använda pengarna från SMS-lånet? Vad ska du investera i? Hur många kunder räknar du med att få? Hur ser det långsiktiga strategin ut? Ska du anställa personal eller jobba ensam i firman? Allt sådant är bra att ha tänkt igenom och att skriva ner i en plan. Då ökar du chanserna att det kommer att gå bra för ditt bed and breakfast. Nu återstår bara att bygga upp verksamheten!

Skriv et svar