Diverse

Stäng världens oväsen ute


Efter en lång dag på kontoret finns det få saker som är så välkomna som en stunds lugn och ro i tryggheten av sitt eget hem. Kliv in i hemmets trygga ro, stäng dörren efter dig och ladda batterierna inför nästa dag ute i en värld av oväsen.

Dagarna i ända möts vi av nya sinnesintryck som våra hjärnor mödosamt måsta hantera. Bara på vägen till jobbet i biltrafiken eller på tunnelbanan hanterar våra kroppar saker som kan göra även den bäste smått utmattad redan innan den intensiva arbetsdagen har tagit sin början. Väl på arbetet ska arbetsuppgifter hanteras och mål uppnås.

En vanlig dag i livet kan minst sagt vara ansträngande för både kropp och själ och detta är den stora anledningen till vårt behov av återhämtning. För precis som en elitidrottares kropp är i desperat behov av vila efter en urladdning är det viktigt för oss alla att kunna varva ner i hemmets lugna ro, reflektera över den gångna dagen och planera inför nästkommande uppgifter och utmaningar.

Låt din hjärna vila
Men inte sällan störs denna jakt på ro av ovälkomna oljud och distraktioner. Vid sådana tillfällen är ett tips att ha det så tyst och lugnt omkring dig som möjligt. Att stänga av Tv:n, datorn eller andra distraherande apparater kan vara ett av de bästa sätten att låta hjärnan få en välbehövlig vilopaus för att kunna återhämta sig på bästa sätt och kunna prestera på topp under dagen som följer.

Finns möjligheten att även koppla bort ovälkomna ljud från till exempel gatan eller grannar är detta något att rekommendera. Företag som fadeceilings.se erbjuder flera lösningar för att hjälpa till att sortera bort dessa störande ljud.

Men oavsett vad du väljer, glöm inte att se till att koppla av och få den välförtjänta vila som både du och din kropp behöver.

Skriv et svar