Resmål

Inkluderar resan ett bröllop?

Har du sådan tur att du kan kombinera en efterlängtad resa med en bröllopsfest? Även om inte alla gör det, är det inte heller ovanligt att man gifter sig på något exotiskt resmål. Ett bröllop i Paris eller kanske tom. på Zanzibar, hör till de mera minnesvärda angelägenheterna. Om du fått en sådan inbjudan, är detta en chans man bara inte får missa. En extra vecka att utforska Paris i, eller två veckor på Zanzibar i samband med festen är en upplevelse ni kommer att prata om i lång tid efteråt.

Vad gäller klädsel, kan man alltid ta en shoppingrunda i Paris. Är det Zanzibar är det luftig sommarklänning, ev. långklänning och linnekostym som gäller. Andra resmål har förstås andra kriterier. Sammanhåll destinationen med bröllop och se vilka associationer du får. Men glöm inte paret, du känner dem, du vet förmodligen vilken stil de föredrar. Ibland händer det förstås att det står på inbjudan. Är det dresscode följer ni förstås denna. Är det stort bröllop, kan ni undersöka möjligheterna för att hyra festkläder på plats. Oftast är det dock inte ett större bröllop när det är på annan destination. Här har man satsat på omgivningarna, framför storleken på festen.

Hur blir det med bröllopspresent?

Du kanske tänker att det ska vara en lättviktspresent, som du kan ta med i bagaget? Ett presentkort väger förstås inte mycket, men det känns kanske inte heller så kul att komma med. Man vill ju gärna ha med sig något speciellt till ett bröllop. Speciellt om det är familj eller nära vänner. Vi skulle våga påstå att det är helt ok att få presenterna levererade hemma hos paret, när de väl kommit hem igen. Det är ingen som räknar med att transportera hem en massa gåvor. Ni gör både er själva och paret en tjänst, genom att vänta med bröllopspresenterna.

När paret har valt ett spektakulärt bröllop som detta, kanske man ska fundera på något annat än stavmixern som bröllopspresent. Gå upp ett snäpp och fundera på lyxiga badrockar, spa-helg eller kanske konst till hemmet. Om konst skulle passa paret, föreslår vi att du istället för en traditionell tavla eller grafiskt tryck, tittar på skulpturer. Som bröllopspresent är skulpturen lite underrepresenterad. Välj den i material som sten eller brons, framför det mera traditionella porslinet, så fasthåller du den unika touchen.

Har ni fått en önskelista och ni hittar lite dyrare saker på den, kan det vara en idé att gå ihop med några av de andra gästerna. Lägger ni ihop till en gemensam bröllopspresent kan ni verkligen satsa på något extra. Kanske paret spenderat hela deras budget på den här festen. Varför inte överraska med att förlänga deras semester och ge dem två veckor extra på destinationen? Det går att ordna om ni lyckas dra i rätt trådar. Kom ihåg att det är deras bröllop, kombinera inte deras resa med er egen. Det blir bäst om de får deras bröllopssemester för sig själva, medan ni fortsätter er resa på egen hand.

Skriv et svar