Diverse

Hitta en ny bostad i Stockholm

Om du är på jakt efter en ny ledig lägenhet i Stockholm så vill vi dela med oss av våra bästa tips. Att hitta en ledig lägenhet kan nämligen vara en utmaning. Det gäller att ha många kontakter, många köpoäng hos flera bostadsbolag och att ha en stabil livssituation och ekonomi.

Köpoäng

Att ha många köpoäng är det säkraste sättet att få ta tag på en lägenhet i Stockholm. Samtidigt finns det många som inte ställde sig i kö hos olika bostadsbolag när de var unga. Vårt tips är att ställa sig i kö så fort du kommer på tanken att du kanske vill flytta någon gång i framtiden. Ofta kostar det inte mer än ett par hundralappar per år att stå i kö. Bättre sent än aldrig! Du kan faktiskt ha tur – om de personer med fler poäng än du tackar nej till ett erbjudande kan det bli du som får möjlighet att hyra.

Kontakter

Att ha många, bra kontakter ökar alltid chanserna. Fundera igenom vilka nätverk du har, vilka jobb du har varit på, släkt, vänner och bekanta – alla kan vara till hjälp när det handlar om att hitta en ny lägenhet.

En ordnad livssituation

Privata bostadsbolag vill kunna se att du sköter om din ekonomi och har en trygg livssituation. Då ökar du chanserna att få möjlighet att hyra. För ingen hyresvärd vill ha hyresgäster som slarvar med sina pengar och inte kan betala hyran.

Besök en bostadsportal

Till sist vill vi tipsa om att besöka en bostadsportal som listar lediga lägenheter, till exempel kan du se lediga hyresbostäder i Stockholm. Att bläddra bland lägenheter hemma i soffan på kvällarna är ett smidigt och bekvämt sätt att se vilket utbud som finns. Det är också ett sätt att komma fram till vilken typ av lägenhet du faktiskt vill ha.

 

 

Skriv et svar