Reseguider

Hämta inspiration på dina resor

När du är ute på resa kan det vara riktigt spännande att titta på hur olika rum inretts. Ofta har andra kulturer sätt att arrangera sig som känns både inspirerande och är nytänk för oss. Förr i tiden såg man mest hotell när man var ute, men med airbnb ser det annorlunda ut. Här får du ofta chansen att sova hemma hos någon och kan närstudera inredningen. Ta med tipsen när du kommer tillbaka och låt ditt hem återspegla dina olika resmål. Köp gärna textilier med hem. Med dessa kan du få kuddar och små lampskärmar i rätt mönster. En nordiskt grå soffa fungerar riktigt bra tillsammans med exotiskt mönstrade kuddar. Använder du skärmar som rumdelare, kan du montera textilierna på dessa och återskapa stämningen från resmålet, här hemma.

Gardiner i vackra mönster

Du kan även ta dig en tur runt på nätet och se om du kan hitta gardiner i färg och mönster som återspeglar ditt resmål. Du kan kombinera ljusa, skira gardiner med lite tyngre i djupa färger. Har du de färgstarka gardinerna ytterst och låter de tunna gardinerna hänga in över fönsterna, förlänger du livstiden på dina färgade gardiner. Använd gärna mobiler som dekoration i fönsterna. De lätta rörelserna i mobilen när du har öppet fönster, skapar liv och rörlighet i de annars statiska rummen. En ovanligt vacker detalj i både stora och små fönster.

Den glömda gardinvarianten

Ett annat alternativ är hissgardinen. Här hittar du ett stort utbud av hissgardiner som du kan titta igenom. Du kan förstås beställa hissgardinerna efter mått. Just hissgardiner är en ofta negligerad gardinvariant, som vi vill slå ett slag för. Hissgardinen är som ett mellanting mellan rullgardin och en gardinkappa som går att förlänga. Den kan vara både vacker och praktisk. Den är absolut värd att titta på, när ni håller på att planera hemmet.

Skriv et svar