Diverse

Bygg ett långt förhållande av kärlek och intimitet

Det är inte alltid vi inser det tidigt i livet men familj, vänner och, framförallt, vår livspartner är det viktigaste vi har i livet. Det är personerna i den kretsen som finns där för oss när vi blir gamla och svaga.

 

Men det är lätt att vi missar denna viktiga del i livet och istället fokuserar alldeles för mycket på vår karriär och på hårt arbete. Visserligen kommer självförverkligande högst upp på listan när man frågar gamla människor om vad de ångrar från livet men nästan ingen anser att de arbetat för lite. Den skillnaden kan nog bero på att inte alla anser att saker som är självförverkligande tillhör den professionella delen av livet.

 

Det är också tämligen klart att det är i en stabil och kärleksfull relation som man utvecklas bäst och det är i en sådan relation man får trygghet och kan klara av de andra delarna i sitt projekt för självförverkligande. Det är dock inte hur lätt som helst att skapa en livslångt och fungerande förhållande fullt av intimitet och kärlek.

Gemensam syn på förhållandet

För att kunna skapa den typ av förhållande som verkligen håller i längden behövs det en hel del uthållighet, tolerans och empati. Det är inte hur lätt som helst att bara gå in i ett förhållande och tro att det ska fungera av sig självt. Ett fungerande och långt förhållande kräver konstant arbete och det kräver insatser på alla områden. Det handlar om förtroende, kärlek, respekt, intimitet och villkorslöst stöd i alla situationer. Det finns företag som kan hjälpa till med den sensuella delen, som till exempel mshop.se, som har leksaker som kan hjälpa till i sängkammaren.

 

Man kan tycka att sexleksaker är något som inte hör hemma i den här artikeln men betydelsen av ett fungerande samliv är viktigt och kan aldrig underskattas

Skriv et svar